Theorie

Theorie is een van de pijlers die je nodig hebt om goed en veilig door het verkeer te bewegen. Als je in het bezit wil komen van je rijbewijs, heb je tegenwoordig een behoorlijke kennis van de verkeersregels nodig. Voordat je praktijk-examen kunt doen voor het rijbewijs B zul eerst een theorie examen moeten afleggen. Na het behalen van het theoriecertificaat kunnen wij het praktisch examen voor je aanvragen, mits je hierop genoeg bent voorbereid.

Het eigen maken van de leerstof gaat bij de meeste leerlingen via zelfstudie. Via ons kun je de benodigde boeken en oefenmaterialen aanschaffen. Vanzelfsprekend kunnen wij je hierbij helpen. Zijn er zaken niet duidelijk of heb je moeite met een bepaald onderdeel dan zijn wij de eerste die je daarbij zullen en willen helpen. Ook kun je met de examentraining van theorie-leren.nl theorie examens oefenen.

Het theorie examen

Het theorie examen bestaat uit vijftig vragen, waarvan je er minimaal 44 goed moet beantwoorden. De vragen worden gesteld aan de hand van beelden van verkeerssituaties die worden getoond op grote tv-monitoren. Je beantwoordt de vragen met ja/nee of met de toetsen: bv. "Hoe hard mag u hier rijden?" dan toets je in 50. Het examen duurt in totaal ongeveer drie kwartier, inclusief de informatie vóór en na de examenvragen. De computer stelt binnen een kwartier de uitslag vast. Indien je slaagt, krijg je het theoriecertificaat meteen mee. Het Theorie examen kan worden aangevraagd op de website van het CBR (www.cbr.nl). Lees de instructies goed. Er moet direct betaald worden, dus afspreken en niet gaan kost geld. Je moet en wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs bij je hebben om mee te mogen doen aan het theorieexamen

(onder voorbehoud)